هندهول چیست

هندهول چیست؟

محفظه‌شیر یا جعبه‌کنترل چیست؟

هندهول در واقع یک محفظه یا مقطع دایره (استوانه) می‌باشد که در دیواره‌های آن سوراخ‌ها ایجاد شده و لوله‌هایی جهت عبور کابل‌های تعبیه شده است.

اگر قطر این لوله‌ها بیش از ۶٫۰ متر باشد، به آن منهول و اگر از این اندازه قطر کمتر باشد به آن هندهول می‌گویند. تنها تفاوت اصلی بین منهول و هندهول در ابعاد آن‌ها است.

هندهول‌ها یکی از موارد دیگر سیستم‌های دسترسی می‌باشند و شکل ظاهری آن شباهت زیادی به منهول‌های پلی‌اتیلن دارد، با این تفاوت که شفت این هندهول‌ها معمولاً مساوی یا کمتر از سایز ۶۰۰ میلی‌متر می‌باشد.

هندهول‌ها نه‌تنها در فاضلاب یا (هندهول فاضلاب) بلکه در موارد ذیل مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  1. شبکه انتقال گاز (هندهول گاز): همانند انتقال آب این سیستم نیز شامل متعلقات جانبی که نیاز به بازدید یا دسترسی وجود دارد، می‌باشد. که از جمله می‌توان به فشارسنج و شیر‌فلکه اشاره نمود.
  2. شبکه انتقال برق (هندهول برق)، تلفن (هندهول تلفن یا هندهول مخابراتی) و فیبر نوری(هندهول): در مکان‌هایی که انتقال کابل برق، تلفن و فیبرنوری از زیر زمین صورت می‌گیرد، معمولاً کابل در داخل لوله‌ی تک جداره‌ی پلی‌اتیلن یا لوله دوجداره‌ی پلی‌اتیلن (بسته به سایز و تعداد کابل‌ها) قرار گرفته و در مکان‌های تقسیم و یا در فواصل معیّن هندهول‌ها برای دسترسی نصب می‌گردد. هندهول‌ها با سایز شفت ۴۰۰ میلی‌متر یکی از متداول‌ترین هندهول‌ها برای این نوع انتقال‌ها می‌باشند.
  3. شبکه انتقال آب (هندهول آب): یک مکان مناسب برای دسترسی به شیر فلکه خط انتقال آب می‌باشد.
منهول پلی اتیلن
منهول پلی اتیلن

تمام سیستم‌های زهکشی زیرزمینی باید نقاط دسترسی (هندهول) داشته باشند تا بتوانند به طور منظم بازرسی و بررسی شوند و در صورت مسدود شدن تمیز شوند. در گذشته، درب‌ها عمدتاً بزرگ، منهول‌های آجری بودند که پله‌های آهنی در دیواره خود داشتند، و امکان ورود فیزیکی به سیستم فاضلاب فراهم می‌نمود.

تفاوت اصلی بین منهول‌های قدیمی و هندهول‌های پلی‌اتیلن امروزی این است که قطر هندهول به گونه‌ای است، که امکان ورود یک نفر به داخل آن وجود ندارد و عملیات لازم از طریق دریچه بالای هندهول و بدون ورود به آن قابل انجام می‌باشد.

اجزای هندهول

هندهول‌ها از دو بخش اصلی درب و بدنه تشکیل شده‌اند که معمولاً هر یک از این دو بخش به صورت مجزا ساخته شده و در محل بر روی هم نصب می‌شوند.

متریال (مواد) تولید هندهول

بدنه تمامی این هندهول‌ها از لوله دوجداره پلی‌اتیلن / پلی‌پروپیلن ساخته شده است. و درب آن‌ها تشکیل شده از سه نوع چدنی، پلاستیکی و یا فلزی تولید می‌گردند. بدلیل ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد مواد پلی‌اتیلن / پلی‌پروپیلن، بدنه دوجداره این هندهول‌ها از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بورده بدنه این هندهول‌ها از لوله‌های پلی‌اتیلن / پلی‌پروپیلن دوجداره و قسمت کف آن از ورقهای دوجداره تشکیل شده است.

چه زمانی از هندهول‌ها استفاده می‌شود؟

زمانی که می‌خواهند یک شاخه لوله را به چند شاخه متصل کنند، از هندهول‌ها استفاده می‌گردد و همچنین زمانی که تغییر جهت به صورت افقی بیشتر از ۳۰ درجه باشد و یا مسیر مستقیم لوله بیش از ۲۲ متر باشد، از هندهول‌های پلی اتیلن استفاده می‌گردد.

کاربردهای هندهول

کاربرد هندهول‌های پلی‌اتیلن و نقش موثر آن زمانی بیشتر نمایان می‌شود که انسدادی در یکی از قسمت‌های لوله وجود داشته باشد، که از طریق هندهول‌ها می‌توانید برای تخلیه و رفع آن صورت پذیرد. استفاده از هندهول‌ها از دیرباز جهت ایجاد ایستگاه‌های دسترسی به بخش‌های مختلف شبکه‌های آبرسانی، جمع آوری و انتقال فاضلاب  جهت بررسی، تهویه طبیعی و تعمیر و نگهداری همواره مورد نظر بوده است.

امروز نیز نه تنها از اهمیت آنها کاسته نشده بلکه روز به روز بر اهمیت و نیز موارد کاربرد آنها افزوده شده است.

کاربرد هندهول
کاربرد هندهول

هندهول‌ها براساس نوع کاربرد:

  • هندهول سبک بدون بار ترافیکی
  • هندهول سنگین به همراه بار ترافیکی

کاربرد هندهول‌ها بیشتر در خطوط انتقال یا توزیع برق و یا شبکه‌های مخابراتی، نصب دوربین مدار بسته، شبکه‌های کنترل سیگنال‌های ترافیکی، شبکه کابل فیبر نوری و دیتا، شبکه کابل کشی‌روشنایی محوطه‌ها و سایر جاهایی که لازم است، کابل‌های مربوطه بصورت زیر زمینی انتقال یابد است.

در این حالت در فواصل معین و در محل‌های تقسیم اتصال نیاز به فضاهایی جهت دسترسی به کابل‌ها می‌باشد که برای این دسترسی از هندهول‌ها استفاده می‌شود.

 

قیمت هندهول پیش ساخته بتنی

به دلیل نوسانات ارز و به منظور خدمت رسانی صحیح و سریع به شما عزیزان خواهشمند است با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

تلفن(مدیرعامل): ۰۹۱۲۹۲۶۵۶۶۹ (سهیلی)

تلفن(مدیر فروش): ۰۹۰۱۶۱۶۱۸۶۶ (سهیلی)

سخن پایانی

هندهول در واقع یک محفظه یا مقطع دایره (استوانه) می‌باشد که در دیواره‌های آن سوراخ‌ها ایجاد شده و لوله‌هایی جهت عبور کابل‌های تعبیه شده است. شما چقدر تجربه کار با هندهول‌های بتنی را دارید؟ خیلی دوست داریم نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما به اِشتراک بگذارید.

7 دیدگاه دربارهٔ «هندهول چیست؟»

  1. ابراهیم محمدیان

    استفاده از هندهول برای کانالها خوب است. به شرطی که در نصبش دقت بیشتری بشه تا کار خراب نشه..

  2. وقتتون بخیر
    من نصب هندهول رو در شرایط کانالی بودن ترجیح میدم و اینکه حتماً حتماً تو نصبش یعنی تو اتصالش بهم دیگه دقت کنید تا درزی نداشته باشه..

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا