راهنمای بتن ریزی در ساختمان

راهنمای بتن‌ریزی در ساختمان

یکی از مراحل اصلی ساخت خانه، بتن‌ریزی در ساختمان است. این عملیات تنها مختص به ستون‌ها نیست و در قسمت‌ها دیگر نیز کاربرد دارد. اما این فرآیند اصول و قواعدی دارد که باید به آن توجه کرد.

تعریف بتن‌ریزی

به عملیاتی که در آن قسمتی از سازه مانند کف، فونداسیون، سقف یا زیرسازی‌ را به کمک بتن محکم می‌کند، بتن‌ریزی در ساختمان گفته می‌شود.

در زمان ریختن بتن معمولاً از قالب‌هایی استفاده می‌کنند، تا بعد از گیرش‌بتن آن‌ها را جدا کنند. بدین ترتیب فرم اصول بتن‌ریزی رعایت می‌شود.

مراحل و اصول بتن‌ریزی در ساختمان

  1. بتن‌ریزی فونداسیون

این بخش یکی از حساس‌ترین مراحل ساخت خانه بشمار می‌رود، که اگر به صورت پیوسته و منظم انجام نشود، در استحکام کل‌سازه و پیوسته نبودن کل فنداسیون تاثیر می‌گذارد. در این مرحله معمولاً از تِردمیکسل یا کامیون‌های مخلوط‌کن بتن استفاده می‌کنند. این ماشین‌ها برای ساخت پروژه‌های عمرانی با مقیاس کوچک و خانه‌های مسکونی شهری مناسب است.

  1. بتن‌ریزی اِسکلت

یکی از مراحل بتن‌ریزی در ساختمان بعد از فنداسیون بتن‌ریزی اسکلت است، در مرحله قبل از آرماتوربندی، قالب‌بندی و متراکم‌سازی استفاده می‌شد، که در این مرحله هم باید این قواعد را پیاده‌سازی کنید. در مرحله آرماتوربندی می‌توانید از قالب‌های چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید.

  1. بتن‌ریزی سقف

بتن‌ریزی سقف‌ها بخشی از بتن‌ریزی اسکلت بشمار می‌رود، برای این‌کار باید بتن را بوسیله تاورکِلن و یا مونوریل و آسانسور بسته به نوع پروژه به سقف‌ها رساند. این مرحله باید حتماً به‌صورت پیوسته انجام شود، در غیر این صورت باعث کاهش کیفیت ایمنی سازه می‌شود.

نکات مهم بعد از بتن‌ریزی در ساختمان

بتن ریزی در ساختمان
نکات مهم بعد از بتن‌ریزی در ساختمان

بعد از اینکه بتن‌ریزی به طور کامل انجام شد، نوبت آن رسیده تا ۲۴ ساعت قالب‌ها را جدا نکرده و بتن کاملًا مستحکم شود. در حدی که اگر قالب‌ها را جدا کنید، اِستحکام خود را حفظ کنند. بعد از پشت‌سر گذاشتن این بازه زمانی بتن‌ها به آبیاری نیاز دارند، تا تبخیر آب ناشی از آنها باعث ترک‌خوردگی و یا اِستحکام پایین بتن نشود.

بتن‌ریزی در آب و هوای مختلف

  1. بتن‌ریزی در هوای بارانی

در زمان بارندگی بهتر است از بتن‌ریزی خودداری شود. اگر در حین کار متوجه این موضوع شدید ادامه کار را متوقف کنید یا با پلاستیک‌های بزرگ سطح بتن را از قطرات باران حفظ کنید.

  1. بتن‌ریزی در هوای گرم

آفتاب مستقیم خورشید باعث می‌شود تا آب میان بافتی بتن به سرعت تبخیر شده و احتمال ترک‌خوردگی سقف‌ها را افزایش دهد، در چنین آب‌و‌هوایی بهتر در حین عملیات آب‌پاشی بتن فراموش نشود. این کار علاوه بر اینکه رطوبت لازم بتن را در حین بتن‌ریزی فراهم می‌کند، باعث می‌شود تا دما بتن را کمی کاهش دهند.

  1. بتن‌ریزی در هوای سرد و برفی

درجه حرارت جسم بتن همواره باید بیشتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگه داشته شود، اگر شرایط پروژه طوری بود، که مجبور به کار در زمان برف بودید، اول از همه باید برف و یخ‌ها را از قالب آماتورها پاک کنید و دمای آنها را تا حداقل ۵ درجه گرم نگه دارید. یخ‌زدگی باعث اُفت شدید مقاومت بتن می شود.

سخن پایانی

به عملیاتی که در آن قسمتی از سازه مانند کف، فونداسیون، سقف یا زیرسازی‌ را به کمک بتن محکم می‌کند، بتن‌ریزی در ساختمان گفته می‌شود. تجربه شما از بتن‌ریزی ساختمان چی هست؟ آیا در آب‌و‌هوای‌های مختلف بتن‌ریزی کرده‌اید؟ نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما به اِشتراک بگذارید.

4 دیدگاه دربارهٔ «راهنمای بتن‌ریزی در ساختمان»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا